Вести

Архива вести

Светлана Палада: Желим нам да брзо наставимо тамо где смо стали

Вансеријски глас, џез и лепота – неодољива комбинација која описује певачицу Светлану Паладу чија каријера се непоколебљиво држи већ 25 година. Снажан и нежан вокал...

svetlana palada

„Џезва & Џезвица“ на Дочеку 7529: Сваки концерт је другачији, али овај ће бити посебан

У оквиру већ традиционалног, четвртог новосадског Дочека, публика ће имати прилику да ужива у наступу фантастичног џез квартета „Џезва & Џезвица“ који ће бити одржан...

džezva & džezvica Џезва & Џезвица

Пројекат Culture Up – децентрализација културе на европском нивоу

Подизање капацитета културних установа ван центра града и у руралним срединама, главни је циљ пројекта Culture Up који окупља девет представника из пет различитих земаља...

culture up

Квартети Јосипа Славенског први пут на територији Новог Сада

„Јосип Славенски је успео у својим композицијама да буде актуелан на европској сцени не заостајући за водећим композиторима те епохе, а да при том сачува...

Свилара.
Фабрика културних садржаја.

Симбол индустријског наслеђа Новог Сада наставља са производњом, али креативних и културних садржаја.

Еђшег.
Место за културне приче.

Некадашњи простор првог спортског удружења на овим просторима сада је место сусрета, простор за плесне и књижевне вечери, радионице и едукације.

Караван.
Култура на точковима.

Покретна културна станица оживљава новосадске квартове. Доноси разноврсне уметничке и културне садржаје у удаљене делове града и приградска насеља.

Буковац.
Културна оаза надомак града.

Спој културног наслеђа некадашњег Дома културе и савремених токова у култури, екологији и спорту чине идентитет нове Културне станице Буковац.

Млин.
Где култура
расте.

Нова културна станица налази се у некадашњем радничком крају, на месту бивше фабрике тестенина и доноси програме намењене деци.

Руменка.
Традиција и модерно стваралаштво.

У аутентичном војвођанском насељу поред Новог Сада, налази се Културна станица Руменка, која наставља и унапређује досадашњи рад истоименог културног центра.

Опенс.
Центар омладинског стваралаштва.

Ново место за културу настало на тековинама индустријског развоја Новог Сада, на подручју старих фабрика и старе индустријске зоне града, некадашњем Великом Лиману.

Контакт

Креативни дистрикт
21000 Нови Сад

Барка.
Култура на ободу града.

Смештена на ивици града, у крају Слане баре, Видовданског насеља и Клисе, Културна станица Барка је ново место за културу у Новом Саду и постаје нови центар дешавања у граду.