„Пролећне дечије радости” повезују два Ускрса


prolećne dečije radosti

Изложба васкршњих дечијих радова биће отворена данас, 16. априла у Културној станици Руменка, у оквиру традиционалне манифестације Пролећне дечије радости.

Радови су настали у оквиру уметничке радионице коју је Културна станица Руменка организовала за децу у школском боравку ОШ „Свети Сава” у Руменки. Изложба траје до 25. априла, а за посетиоце ће бити отворена радним данима од 10 до 15 часова и викендом од 17 до 19 сати.

Упркос пандемији, Културна станица Руменка је и ове године посветила манифестацију Пролећне дечије радости најрадоснијем хришћанском празнику, Ускрсу, и по грегоријанском и по јулијанском календару, славећи тако богатство конфесија и националну и етничку разноликост средине.

prolećne dečije radosti

Културна станица Руменка је део мреже културних станица широм Новог Сада, јединственог модела културе у овом делу Европе, покренуте у склопу пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Организатори моле све посетиоце да се, ради очувања здравља и лепшег и квалитетнијег уживања у културним садржајима, придржавају свих мера. Посетиоци су у обавези да носе заштитне маске на свим догађајима. Контролише се максималан број људи у затвореном простору. Организатор задржава право измене одржавања програма и формата догађаја или одлагања у случају промене епидемиолошких мера.

Фото: Урош Дожић