Пчелица Дана / Змајеве дечје игре


Оперу за децу „Пчелица Дана“, у извођењу Удружења уметника „Високо Ц“, можете погледати у Културној станици Руменка у понедељак 21. јуна у 14 часова. Представа ће бити реализована у оквиру 64. Змајевих дечјих игара.

Прича прати пчелицу Дану која уз свог друга, верног лептирића Шарка, вредно ради по цео дан. Ту је и бубамара Мара, њихова познаница стара, која је радост све деце.

Заплет настаје када се појави бумбар Беда и отме мед. У помоћ долази лептирић Шарко који заједно са буба маром Маром побеђују бумбара Беду. Шватајући да је погрешио, бумбар Беда признаје грешку и на крају сви певају о срећи, лепом дану, природи и пчелици Дани која их окупља око себе.

Оперу за децу „Пчелица Дана“ компоновао је Петар Јовановић, првобитно дело изведено је 1987. године у Зајечару. Адаптацију текста, нову концепцију и режију дела урадио је Бранислав Цвијић. Удружење уметника „Високо Ц“ уврстило је ово дело у свој репертоар највише због веселе и нежне теме. Опера носи поруку да вредноћом можемо победити нерасположење и неуспех.

Опера је намењена деци узраста 2 — 14 година и траје око 30 минута. Због ограниченог броја посетилаца пријава је обавезна путем мејла [email protected] или позивом на број 0216216297.