Џез спектакл квартета „Џезва & Џезвица“ / Дочек 7529.


džezva džezvica

Певачица Светлана Палада, контрабасиста Федор Рушкуц, гитариста Владимир Јаковљевић и бубњар Ненад Којић, врсни џез музичари, свирају заједно преко 20 година у различитим саставима, и деле љубав према истом музичком правцу, али и једни према другима. И зато им није било тешко да се за ову прилику окупе у Културној станици Руменка.

Публика ће имати прилику да у оквиру Дочека 7529. ужива у наступу овог фантастичног квартета „Џезва & Џезвица“, који ће бити одржан онлајн, 13. јануара на новој платформи Visit Novi Sad. Концерт почиње у 21 сат.

Новосађани већ четврти пут за редом обележавају Дочек кроз концепт два календара, два рачунања времена, 31. и 13. јануара. Европска престоница културе ове године определила се за алтернативни – онлајн формат програма, па ће тако поред Марка Веселиновића 13. јануара, наступити виолиниста Стефан Миленковић, Васил Хаџиманов, Камерата академикаЕлектрични оргазамБуч Кесиди, Хор Свети Стефан Дечански са гудачким оркестром Орфелин, млада виолинисткиња Лана ЗорјанНовосадски дувачки квинтетсопран Агота Виткаи Кучера са пијанисткињом Јеленом Симоновић Ковачевић.

Њима ће се придружити и српски репер Филип Арсенијевић, који ће за ову прилику наступити у иновативном аранжману „Surreal & Beyond”музичар Марко Веселиновић алијас Kick Kong, док ће најмлађи уживати у Опери за децу Удружења уметника „Високо Ц”.