Džez spektakl kvarteta „Džezva & Džezvica“ / Doček 7529.


džezva džezvica

Pevačica Svetlana Palada, kontrabasista Fedor Ruškuc, gitarista Vladimir Jakovljević i bubnjar Nenad Kojić, vrsni džez muzičari, sviraju zajedno preko 20 godina u različitim sastavima, i dele ljubav prema istom muzičkom pravcu, ali i jedni prema drugima. I zato im nije bilo teško da se za ovu priliku okupe u Kulturnoj stanici Rumenka.

Publika će imati priliku da u okviru Dočeka 7529. uživa u nastupu ovog fantastičnog kvarteta „Džezva & Džezvica“, koji će biti održan onlajn, 13. januara na novoj platformi Visit Novi Sad. Koncert počinje u 21 sat.

Novosađani već četvrti put za redom obeležavaju Doček kroz koncept dva kalendara, dva računanja vremena, 31. i 13. januara. Evropska prestonica kulture ove godine opredelila se za alternativni – onlajn format programa, pa će tako 13. januara nastupiti violinista Stefan Milenković, Vasil Hadžimanov, Kamerata akademika, Električni orgazam, Buč Kesidi, mlada violinistkinja Lana Zorjan, Novosadski duvački kvintet i sopran Agota Vitkai Kučera sa pijanistkinjom Jelenom Simonović Kovačević.

Njima će se pridružiti i srpski reper Filip Arsenijević, koji će za ovu priliku nastupiti u inovativnom aranžmanu „Surreal & Beyond”, muzičar Marko Arsenijević alijas Kick Kong, potom hor Sveti Stefan Dečanski sa gudačkim orkestrom Orfelin, dok će najmlađi uživati u Operi za decu Udruženja umetnika „Visoko C”.